-
آرشیو :
تابستان 1403
-
کد پذیرش :
1465
-
موضوع :
معماری
-
نویسنده/گان :
| فاطمه خانی گلستانی
-
زبان :
فارسی
-
نوع مقاله :
پژوهشی
-
چکیده مقاله به فارسی :
امروزه پردیس های فرهنگی - سینمایی به عنوان یکی از مهمترین وسایل ارتباط جمعی در زندگی روزمره افراد، داد وستدهای اجتماعی، ساختار زندگی انسان ها، چگونگی بر قراری ارتباطات درون گروهی و برون گروهی و حتی اندیشه هرفرد برای چگونه زیستن، شناخته می شود.به طوری که می توان ادعا کرد اندیشه ها، عقاید، نگرش ها و در یک مسیرکلی، فلسفه زندگی انسان ها تحت تاثیر این روند تغییر می کند، اصلاح یا تخریب می شود. در موازات این امر با توجه به ذات مدرن سینما و تمایل فرهنگ ها به ایده های نوین و جذاب و پربازده، رویکرد معماری اجتماعی_ فرهنگی را در تحقق ساخت برترین پردیس های سینمایی بر می گزینیم. فضاهای فرهنگی به عنوان یکی از زیر ساخت ها برا شناساندن ویژگی های فرهنگی و برقراری ارتباط با سایر فرهنگ ها به شمار می روند. با در نظر گرفتن نیاز انسان به برقراری تعامل و ارتباط با انسان ها و فضا، همواره مکانی لازم است که این نیازها را بر طرف سازد و فضاهای شهری از مهم ترین خواستگاه های جامعه برای برای تعاملات است. یکی از این فضاهای شهری سینما می باشد که با تبدیل شدن این کاربری به پردیس سینمایی و چند عملکردی بودن آن دیگر به آن فراتر از یک تماشاخانه نگاه می شود و متاسفانه تقاضای آن ازسوی مردم ایران، رو به کاهش است و ازآنجا که مجموعه های سینمایی خود می تواند محلی برای برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی، باز خوانی زندگی و نظایر آن باشد توجه به معیارهای کمی و کیفی درفرآیند برنامه ریزی، طراحی، احداث و بهره برداری از این مرکز، امری بسیار مهم در فراهم ساختن فضای مناسب جهت ارایه خدمات به مراجعه کنندگان است. در این پژوهش ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات پرسشنامه ای این پژوهش نرم افزار آماری SPSS 24 می باشد و حاضر داده های حاصله را از طریق آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.به منظور برآورد و تعمیم نتایج به دست آمده از حجم نمونه به جامعه آماری از آزمون کی دو تک نمونه ای که یک آمار ناپارامتریک و کیفی است، برای بررسی فرضیات استفاده شده است.
-
لیست منابع :
[1] امیری، بهاره، نقش آفرینی فضاهای شهری در تعاملات اجتماعی، کتاب ماه علوم اجتماعی، شماره 32.
[2] بذرافکن، کاوه، گچ کوب، مریم، بررسی فضاهای عمومی در شکل گیری تعاملات اجتماعی به منظور ایجاد پایداری اجتماعی در شهرها، همایش ملی عمران، معماری، شهر سازی.
[3] بهزاد فر، مصطفی، (1387)، عرصه عمومی و فضای شهری، کجایی و اهمیت و نقش آن، نشریه ساختمان و کامپیوتر، شماره 23 .
[4] بهزادفر، مصطفی، طهماسبی، ارسلان، (1392)، شناسایی و ارزیابی مولفه های تاثیر گذار بر تعاملات اجتماعی، نشریه باغ نظر، سال دهم، شماره 25.
[5] پازوکی، شهرام، (1389)، نمایش ایران، گروه هنر ودانشکده هنر ورسانه.
[6] پاکزاد، جهانشاه، (1384)، راهنمای طراحی فضاهای شهری در ایران، تهران.
[7] تنکابنی، محمد، (1390)، سینمای جنگ و دفاع مقدس، پایگاه اطلاع رسانی رجاء، تهران.
[8] خستو، مریم، سعیدی رضوانی، نوید، (1389)، عوامل موثر بر سرزندگی فضاهای شهری، نشریه هویت، سال چهارم.
[9] دادویی، رضا، (1391)، سینما و تحلیلات آن، خانه سینما، تهران.
[10] دانشپور، سیدعبدالهادی، چرخچیان، مریم(1386)، فضاهای عمومی و عوامل موثر بر حیات جمعی، نشریه باغ نظر، سال پنجم، شماره 7.
[11] دستیار، شکوفه، تابان، محسن، (1393)، اثرات ساخت هنر های نمایشی و تئاتر از نظر روانشناسی برتعاملات اجتماعی و فرهنگی، توانمند سازی و توسعه پایدار عمران و گردشگری، تهران.
[12] رئیسی، ایمان، (1386)، نوشتاری بر پایداری اجتماعی در مسکن.فصلنامه آبادی، شماره 62.
[13] رفیعیان، مجتبی، حسین پور، علی، (1390)، حکمرانی خوب شهری از نظریات شهر سازی، انتشارات هله.
[14] زارع، سهیلا، کریمی، باقر، (1393)، بازشناسی تعاملات اجتماعی در فضای شهری به عنوان شاخصی از پایداری اجتماعی، کنفرانس ملی شهرسازی، مدیریت شهری و توسعه پایدار، تهران.
[15] سایت سازمان جغرافیایی استان کرمانشاه
[16] سایت مرجع معماران.
[17] شاهرخی، نینا، (1383)، رابطه معماری و سینما در عصر مجازی شدن، تهران، ایران.
[18] صیدی، جعفر.-(1391). طراحی پردیس سینمایی.پایاننامه کارشناسی معماری.دانشکده معماری.دانشگاه آزاد اسلامی.واحد کرمانشاه.
[19] فرهنگ فارسی معین.
[20] فتحی، سروش، (1391)، تحلیلی بر روابط اجتماعی در فضای شهری پایدار، مطالعات توسعه اجتماعی ایران، شماره 14.
[21] قاسمی اصفهانی، مروارید، (1383)، اهل کجا هستیم؟(هویت بخشی به بافت های مسکونی)، تهران، انتشارات روزنه.
[22] قنبران، عبدالحمید، (1392)، بررسی عوامل موثر بر ارتقای تعاملات اجتماعی در میان ساکنان محله مسکونی، نشریه علمی - پژوهشی انجمن علمی معماری و شهرسازی ایران، تهران.
[23] کاشانی جو، خشایار، (1389)، بازشناخت رویکردهای نظری به فضاهای عمومی شهری، نشریه هویت شهر، شماره 6.
[24] کریمی، سمیه.-(1394).طراحی پردیس سینمایی.پایاننامه کارشناسی معماری.دانشکده معماری.دانشگاه آزاد اسلامی.واحدکرمانشاه.
[25] کشوری، رحیم، دیهیم، تاکی، (1393)، معماری با محوریت رفتار اجتماعی وتاثیرآن برسطح تعاملات اجتماعی، کنفرانس ملی معماری منظرشهری پایدار، تهران.
[26] عطار، فرشید، (1391)، ارزیابی نقش هنرهای نمایشی در ارتقاء کیفیت شهری، پایان نامه کارشناسی ارشدرشته معماری، دانشگاه شوشتر.
[27] لطیفی، غلامرضا، خانی، حسین، (1389)، فضای شهری، حیات اجتماعی، نشر نگارستان، تهران.
[28] لنگ، جان، (1381)، آفرینش نظریه های معماری: نقش علوم رفتاری در طراحی محیطی، ترجمه علیرضا عینی فر، تهران، انتشارات دانشگاه تهران.
[29] مدنی پور، علی، (1383).طراحی فضای شهری(نگرشی بر فرآینداجتماعی و مکانی)، شرکت پردازش و برنامه ریزی شهری، تهران.
[30] مهرآور، مریم.- (1394).طراحی پردیس سینمایی کرمانشاه.پایاننامه کارشناسی.دانشکده معماری.دانشگاه آزاداسلامی.واحدکرمانشاه.
[31] میدخت یاوری، آذر.-(1393).طراحی پردیس سینمایی بارویکردتعامل اجتماعی. پایاننامه کارشناسی ارشد.دانشکده معماری و شهرسازی.دانشگاه آزاد اسلامی. واحدشمال.
[32] Gehl J (1987). Life Between Building, Translated by J. Koch.
[33] Lennard & Lennard (19860. Public Life in Urban Places, Godlier, Southampton.
[34] Whyte W (1980). Social Life of Small Urban Space, Conservation Foundation.
[35] Zhang, W and Lowson, G. (2009). Meeting and greeting: Activates in public outdoor spaces outside high-density urban residential communities. Urban Design International, vol. 14, no. 4.
[36] Lynch, K. (1972). The Image of the City. Cambridge, Ma: The MIT Press.
[37] Hajer, Maarten, and Arnold Reijndorp. (2001) .In Search of New Public Domain, Rotterdam: NAI Publishers.
-
کلمات کلیدی به فارسی :
سینما، پردیس سینمایی، تعاملات اجتماعی، فضاهای جمعی شهری.
-
چکیده مقاله به انگلیسی :
-
کلمات کلیدی به انگلیسی :
- صفحات : 35-47
-
دانلود فایل
( 430.92 KB )